Zoekt u een gevelreiniging expert in Scheveningen? Dan bent u op de juiste pagina belandt! De gevel van een woning, kantoorpand of winkel is erg bepalend voor de uitstraling van het pand. Wanneer deze is aangetast door wind, weer, roet of vandalen is het zaak om de gevel te herstellen door een reiniging, renovatie of impregnatie van de gevel. Heeft u al enig idee uit wat voor materiaal uw gevel is opgebouwd en wat voor type gevelreiniging het beste bij de situatie past? Of wilt u dit liever door een gevelreiniger in kaart laten brengen? Wij zijn een netwerk van gevelreinigers die werkzaam zijn door heel Nederland. Via onze website vraagt u kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van gevelreinigers bij u in de buurt.
gevelreiniging Scheveningen

Binnen 2 minuten tot 40% besparen op de kosten van gevelreiniging?

Door het vergelijken van de ontvangen offertes kan u tot wel 40% besparen op het reinigen van uw gevel! De offerteaanvraag kost u slechts enkele minuten van uw tijd, u zit nergens aan vast en het is volkomen vrijblijvend, ideaal dus!

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Waarom een gevelreiniger inschakelen?

Gevelreiniging is niet eenvoudig. Scheuren opvullen, kapotte stenen vervangen, muren impregneren om ze te beschermen tegen weersomstandigheden en vuil: het is cruciaal om de waarde van het pand te behouden, maar in de praktijk toch echt specialistenwerk. Ook wanneer er nog geen scheuren aanwezig zijn maar de gevel vooral vuil begint op te hopen, is het aangeraden om de gevel te reinigen. De buitenmuur is nu eenmaal het uithangbord van het pand en kan nefast zijn voor de uitstraling van uw gebouw te Scheveningen.

Hoe gaat een gevelreiniger te werk?

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat gevelreiniging veel meer is dan het schoonmaken van de gevel en het herstellen van het voegwerk. Een gevelreiniger zal steeds trachten om de gevel in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Hierbij komen heel wat restauratietechnieken te pas die bovendien ook de ondergrond niet mogen aantasten. Meestal start de gevelreiniger met een bezoek bij het pand te Scheveningen. Hier maakt hij een inventaris op van de staat van de gevel en de stappen die noodzakelijk zijn om de muur schoon te maken. Het resultaat hiervan zal hij als advies meegeven, waarna de gevelreiniger uiteindelijk ook effectief aan de slag kan. Van chemisch behandelen tot stralen, stoomreinigen, hydrofoberen van metsel- en voegwerk, zandstralen, impregneren, het verwijderen van graffiti en het herstellen van de voegen: alles verloopt in samenspraak met uw lokale gevelreinigingsbedrijf te Scheveningen.
gevelreiniger Scheveningen

Wat voor soorten gevelvervuiling zijn er?

Er bestaan diverse soorten gevelvervuiling, waarbij telkens een andere reinigingstechniek noodzakelijk zal blijken. Op basis van de drie meest voorkomende reinigingstechnieken maken we een onderverdeling van de diverse soorten vervuiling die we bij een muur te Scheveningen aan kunnen treffen.

Gevelreiniging via stoomcleanen:

 • Vervuiling van MBI betonsteen;
 • Verwijderen van mossen en algen bij een geschilderde gevel;
 • Klassiek verwijderen van algen op een buitenmuur;
 • Preventieve behandeling en schoonmaken van damwand beplating;
 • Impregneren en reinigen van kalkbreuksteen;
 • Het schoonmaken van een rode bakstenen buitenmuur, eventueel gevolgd door het impregneren van de gevel;
 • Reinigen van het stucwerk, eventueel gevolgd door het impregneren van de gevel;

Gevelreiniging via chemisch reinigen:

 • Reinigen van zwarte aanslag in de buurt van schoorstenen;
 • Reinigen van zwarte aanslag bij westgevels;
 • Schoonmaken van kalkaanslag, salpeter en zoutuitbloei op de buitenmuur;

Gevelreiniging via zandstralen:

 • Reinigen van vergrauwde gele bakstenen;
 • Reinigen van lichte gele stenen op de buitenmuur;
 • Verwijderen van graffiti of hevige aanslag;
 • Schoonmaken van een gele bakstenen muur met grijze uitslag.

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti te Scheveningen is niet eenvoudig. Bovendien is het belangrijk dat we bij het verwijderen van graffiti voldoende aandacht hebben voor de ondergrond van de buitenmuur. Meestal blijven de mogelijkheden beperkt tot het voorzichtig zandstralen op lage druk en het chemisch reinigen op hoge druk. Indien het gaat om een buitenmuur op basis van cement, kan de graffiti soms zo diep in de ondergrond gedrongen zijn dat de beschadiging permanent zal zijn. In dat geval kan gekozen worden om de graffiti niet te verwijderen maar een extra kleurstoflaag aan te brengen die dezelfde eigenschappen heeft als de met graffiti vervuilde ondergrond.
graffiti-verwijderen
Opgelet: het schoonmaken van een met graffiti vervuilde muur is echt specialistenwerk en is steeds afhankelijk van de schade en de ondergrond. Ga daarom niet zomaar zelf verfspuiterij zandstralen, maar neem contact op met een ervaren gevelreiniger te Scheveningen.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Gevelreiniging technieken

Er bestaan diverse technieken om aan gevelreiniging te doen. Bij de classificatie van de diverse soorten gevelvervuiling hadden we het reeds over het stoomreinigen, het chemisch reinigen en het zandstralen van de buitenmuur. Natuurlijk is gevelreiniging ook veel meer dan enkel dat. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook andere manieren om de muur te stralen en kunnen we deze ook vocht- en nevelstralen.

Stralen

Het stralen van de gevel is een erg agressieve manier om de gevel te reinigen. Hierbij zal de gevelreiniger een straalmiddel (in combinatie met water) aan een hoge druk tegen de muur aanspuiten. Er bestaan verschillende manieren om de gevel te stralen: zandstralen, vochtstralen en nevelstralen zijn de meest voorkomende manieren. Het is vooral zandstralen dat wij als erg agressief voor de buitenmuur catalogeren. Opgelet: voor het zandstralen van een muur is te Scheveningen een vergunning nodig.
zandstralen Scheveningen

Chemisch reinigen

Bij chemische gevelreiniging zal de gevelreiniger de gevel en voegen voorzien van een kunstmatige substantie. Deze substantie moet vuil op de buitenmuur en het voegwerk oplossen, waarna de muur en de voegen worden afgespoeld met water. Aangezien dit product schade kan berokkenen aan het milieu, wordt het afvalwater mooi opgevangen en gerecycled. Vooral bij zwarte aanslag en kalkaanslag op muren en in de voegen, is dit type gevelonderhoud aangewezen.
chemisch reinigen gevel

Gevel reinigen met stoom

Bij aanslag door mos, algen of klimop, zal men meestal stoomreinigen. Bij het stoomreinigen wordt water tot 150 graden Celcius verhit en wordt de stoom aan grote druk tegen de vervuilde buitenmuur gespoten. Aangezien er geen chemische bestanddelen worden gebruikt, kan men na het stoomreinigen gewoon het water laten wegvloeien, ook te Scheveningen. Stoomreinigen is de minst indringende vorm van reinigen en is de minst vervuilende soort gevelreiniging.
gevel stoomreinigen

Gevel laserreiniging

Een vrij nieuwe techniek binnen gevelreiniging is de zogenaamde laserbehandeling. In het geval van zo’n laserbehandeling worden laserstralen gebruikt om vervuiling te smelten en te verwijderen. Deze vorm van gevelreiniging is enkel geschikt voor het reinigen van gevels met een lichte kleur, alhoewel het ook voor donkere stenen kan gebruikt worden indien deze laatsten vrij zijn van metaalpigmenten. Na een eerste inspectieronde zal de gevelreiniger te Scheveningen al snel kunnen beoordelen welke techniek het best kan gebruikt worden om het reinigen van de gevel en de langdurige gevelonderhoud het best te bekomen.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Gevel impregneren

Na het schoonmaken van de buitenmuur, kan het noodzakelijk zijn om de muur verder ook preventief te beschermen. Op deze manier zal een toekomstig gevelonderhoud zich minder snel opdringen. Het impregneren van de gevelmuur is een eenvoudige manier en bovendien zijn er ook weinig kosten aan verbonden. Door de muur preventief te behandelen blijft deze langer droog en zal hij minder snel vochtig worden. Vooral bij poreuze gevelmaterialen blijkt het impregneren ervan noodzakelijk te zijn. Door de gevelmuur te impregneren wordt een beschermende en vuilafstotende laag toegevoegd die langdurig zijn nut zal bewijzen. Na het impregneren van de muur zal onder andere de schadelijke werking van algen en mossen tot het minimale beperkt worden.

Anti-graffiti coating aanbrengen

In buurten met overlast te Scheveningen, wordt het impregneren eveneens toegepast ter preventie van graffiti, aangezien het aanbrengen van muurkladderij veel minder goed werkt na het impregneren van de buitenmuur. Samengevat: na het preventief behandelen van een muur krijgt deze een langere levensduur en zal er minder snel een nieuw gevelonderhoud moeten volgen.

Manieren om een gevel te impregneren

Er bestaan diverse methoden om een gevelmuur te impregneren. Welke methode het best aangewezen is, hangt af van het type preventieve gevelreiniging. Het lokale gevelreinigingsbedrijf te Scheveningen zal u desgewenst informeren.

Hydrofoberen

Een van de meest gebruikte methoden is het hydrofoberen van de gevel. Bij het hydrofoberen van de muur en het voegwerk, wordt een waterafstotend product aangebracht die in de ondergrond zal trekken. Dit zorgt ervoor dat de muur en de voegen een langere levensduur krijgen, de isolatiewaarde verhoogt en de kosten op lange termijn dalen.

Bij het hydrofoberen van de gevelmuur en de voegen zal men eerst het geheel grondig reinigen. Nadien zal men de muur en het voegwerk hydrofoberen door een speciaal middel aan te brengen. Weet dat dit echt specialistenwerk is: bij hydrofoberen wordt het middel, de hoeveelheid en de aanbrengmethode aangepast in functie van de ondergrond. Foutief hydrofoberen brengt bijna altijd schade toe aan de muur en het voegwerk. Ga dan ook niet zelf aan het klussen, maar neem contact op met een gevelreinigingsbedrijf uit Scheveningen.
hydrofoberen

Voegwerken

Het voegwerk is een van de cruciale elementen bij gevelreiniging. Tijdens de reinigingsbeurt komen immers vaak allerhande gebreken aan het licht die eerst niet zichtbaar waren. Beschadigde of gebarsten voegen, zijn een van de meest frequente voorbeelden. In dat geval zal men de voegen vaak verwijderen en vervangen, om een optimale stabiliteit opnieuw te garanderen. Gaat het niet om beschadigingen? Dan is het voegwerk meestal een van de eerste vervuilde onderdelen van de muur. Vooral algen en mossen lijken er zich graag te nestelen. Het reinigen van de voegen is soms heel detaillistisch werk, maar ook dit neemt de gevelreiniger graag op in zijn offerte.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Gevelreiniging kosten

Meestal staren klanten enkel naar de prijs en de kosten van een gevelreiniging. Gevelreinigers te Scheveningen hebben inderdaad nogal eens de spijtige gewoonte om weinig transparant hun totale prijs aan te geven. Uit onderzoek blijkt echter dat de totale prijs van een gevelreiniging te Scheveningen vaak terug te brengen valt tot drie grote kosten: voorrijkosten (3%), de prijs van het materiaal (31%) en de arbeid (66%). Met andere woorden: voor iedere euro van de prijs, gaat er bijna 1/3de naar de kostprijs van het materiaal.

Type gevelreinigingOmschrijvingPrijs per m2*
ZandstralenVoor donker gekleurde bakstenen€12,-
ZandstralenVoor licht gekleurde bakstenen€17,-
VochtstralenWater + zand/glasparel/kalk voor zachtere gevels€15,-
NevelstralenIndirecte straal, uitstekend voor monumenten€18,-
Chemische reinigenWater + reinigingsmiddel + afvoeren water€19,-
Stoomreinigen met hogedrukGebruik van koudwater€7,-
Stoomreinigen met hogedrukGebruik van warmwater€8,-
ImpregnerenImpregneren van de gevelvanaf €8,-
(*) – bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ze zijn geschat inclusief de BTW, reiskosten- en materiaalkosten. Vraag voor een exacte prijsindicatie vrijblijvend offertes aan.

Uiteraard zal ook de gekozen manier van gevelreiniging een rol spelen. Over het algemeen is een chemische behandeling bijvoorbeeld de duurste manier van gevelreiniging, terwijl de prijs voor stoomreinigen dan weer het laagst is. De prijs bij het stralen van de muur is dan ook weer afhankelijk van de gehanteerde methode: de prijs van vochtstralen is te Scheveningen merkwaardig minder dan bij nevelstralen, terwijl de prijs voor het zandstralen hier dan weer middenin lijkt te bengelen. Weet dat de prijs voor het impregneren van een muur te Scheveningen lager ligt dan de prijs van de gevelreiniging zelf, waardoor zo’n preventieve behandeling vaak extra voordelig blijkt te zijn.

Geld besparen door offertes vergelijken

Zoekt u een goedkope gevelreiniger in Scheveningen die uw gevel kan reinigen, impregneren of renoveren? Of wilt u graag de prijs per m2 van diverse gevelreiniging bedrijven uit uw regio vergelijken? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via onze offertepagina. U ontvangt maximaal 6 offertes welke u vrijblijvend naast elkaar neer kan leggen om de prijzen te vergelijken. Kies voor de gevelreiniging specialist uit Scheveningen met de beste papieren, de aantrekkelijkste prijs of de beste voorwaarden.
gevelreinigingsbedrijf Scheveningen

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op een gevelreiniging!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende gevelreinigers uit uw provincie. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de gevelreiniger die het beste aanbod aanbiedt.

Plaatsen in de gemeente Den Haag

Den Haag, Scheveningen en Loosduinen

Informatie omtrent gevelreiniging

gevelreiniging prijzen - Wet- en regelgeving gevelreiniging
- Factsheet vergunning gevelreiniging
- Historische gevels reinigen
- OSB-keurmerk voor Glas- en Gevelreiniging
- Uitvoeringsrichtlijn voor gevelreiniging
- Vereniging Nederlandse Voegbedrijven -Gevelspecialisten behartigt belangen van gevelspecialisten.