De werkzaamheden van een bedrijf gespecialiseerd in gevelonderhoud zijn erg veelzijdig. De bedrijven uit ons netwerk leveren diensten aan particulieren, maar ook aan woningbouwverenigingen, vereniging van eigenaren, aannemers en andere bedrijven.

Veel mensen vragen zich af welke werkzaamheden nou precies onder de verschillende vormen van gevelonderhoud bestaan. Gevelonderhoud kan men opdelen in gevelreiniging, gevelrenovatie en gevelrestauratie.

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de meest voorkomende werkzaamheden van een bedrijf in gevelonderhoud.

gevelonderhoud

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Kwaliteit en vakmanschap

Wanneer u op zoek gaat naar een gevelreiniger of gevelrenovatie expert is het belangrijk om te letten op deze diploma’s. Ze geven een zekere vorm van kwaliteit en vakmanschap aan.

Veel van de specialisten uit ons netwerk, gespecialiseerd in gevelonderhoud hebben een:

 • vakdiploma gevelonderhoud met certificaat hogedrukreiniging
 • en VCA certificaat basisveiligheid

Gevelreiniging

De gevel van uw huis of bedrijf is het eerste wat de buitenwereld ziet. Wanneer u uw huis wilt verkopen is het dus van belang dat uw gevel er netjes en verzorgd uit ziet. Ook wanneer u een bedrijf hebt is het belangrijk dat uw gevel schoon is. Door weersinvloeden, roet, en uitlaatgassen wordt uw gevel aangetast en ontstaat gevelvervuiling. Er bestaan verschillende manieren om deze te reinigen.
gevelreiniging

Voordelen:

 • De stenen of dakpannen worden niet beschadigd.
 • Spuitdruk regelbaar van 50 to 250 bar.
 • Door de hoge watertemperatuur (>+100°C) worden algen en mossen gekookt.
 • Door het gebruik van heet water droogt de gevel zeer snel weer op.
 • In combinatie met een chemisch reinigingsmiddel een nog schoner resultaat.

Stoomcleanen

Door middel van het hogedruk reinigen kunnen wij gevels ontdoen van alg en mossen, maar ook vervuiling op gevels van uitlaatgassen, roetschades e.d. kunnen met een toevoeging van een reinigingsmiddel weer schoongemaakt worden. Of de gevel nu bestaat uit hout, kunststof metaal of steen de gevelreinigers uit ons netwerk maken het voor u schoon!


Stralen

Het reinigen van gemetselde geveldelen wordt veelal uitgevoerd d.m.v. stralen. Het is vooraf belangrijk te weten of het aanwezige voeg-, en metselwerk wel hard genoeg is want de straaldruk dient dan te worden aangepast alsook het te gebruiken straalmiddel. Het reinigen wordt veelal uit esthetisch oogpunt gedaan.

Hogedruk gevelreiniging

Schone gevels maken een goede indruk. De gevelreiniging bedrijven uit ons netwerk zijn goed uitgerust met moderne middelen om met name gevels en voegwerk deskundig te reinigen. Zij maken gevels die zijn aangetast door zure regen, uitlaatgassen of chemische uitstoot weer brandschoon.

Impregneren

Nadat de gemetselde gevels zijn gereinigd kunnen ze worden behandeld met een impregneermiddel, dit is om te voorkomen dat de gevels weer snel zullen vervuilen. In de lucht zitten allerlei vervuilingen die samen met wind en regen weer tegen de pas gereinigde gevel slaan. Het impregneermiddel is waterafstotend maar dampdoorlaatbaar, dat wil zeggen dat het regenwater niet de steen in gaat, maar het vocht uit de spouw kan wel door de steen naar buiten toe kan verdampen.
gevel impregneren

Voordelen impregneren na gevelreiniging

 • Maakt de gevel waterafstotend.
 • Vertraagt de groei van mos en algen.
 • Vermindert de schimmelvorming achter het behang.
 • Reduceert de opname van schadelijke stoffen.
 • Reduceert de warmtegeleiding.
 • Draagt zorg voor een betere water- en waterdamphuishouding.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Anti-graffiti behandeling

Graffiti is in de loop der jaren een vast beeld geworden van onze omgeving: zowel openbare gebouwen als monumenten en woningen worden hierdoor getroffen. Verwijderen van kladwerk is tijdrovend, gevaarlijk en kostbaar. Vaak raakt de muur beschadigd door agressieve schoonmaakmiddelen of schoonmaakmethoden. Voorkomen van graffiti is erg moeilijk, de schade beperken een stuk eenvoudiger. Door een graffiti coating aan te brengen is het verwijderen een stuk eenvoudiger en sneller, en heeft het een preventieve werking. De gevelreinigers uit ons bestand hebben alle deskundigheid in huis om deze coating aan te brengen en u te adviseren. Lees hier meer over het verwijderen van graffiti.

Gevelrenovatie

Bij herstel van panden jonger dan 50 jaar spreken we van renovatie. Gevelrenovatie is eigenlijk alleen het reinigen van de gevel en het vervangen van het voegwerk. Renovatie geeft de gevel weer een fris en goed aanzien. Tijdig renoveren voorkomt grotere schade.

Voeg- en metselwerk

Voegwerk wordt in de loop de jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Een voeg kan poreus worden door weersinvloeden of door een matige kwaliteit van het voegwerk tijdens de bouw. (“Verbrand Voegwerk”) Schade aan de voegen kan leiden tot vochtoverlast en vervolgens tot vorstschade! Deze problemen kunnen worden voorkomen of hersteld door het voegwerk te vervangen.

gevelrenovatie

Uithakken van voegen

De eerste stap hiertoe is het uithakken van de oude voegspecie. Dit dient deskundige te worden gedaan, omdat er gemakkelijk beschadigingen aan het metselwerk kunnen ontstaan. Na het verwijderen van de oude voegen dient de muur goed te worden gespoeld om een goede hechting te waarborgen en om vlekvorming te voorkomen.

Inkleuren van de gevel

Ook het op kleur brengen van de gevel hoort bij gevelrenovatie. Doordat bij oudere gevels vaak een deur of raam dicht gemetseld is ontstaat er een kleur verschil van de gevelstenen. Door het inkleuren ontstaat er weer een egaal gekleurde gevel.

Gevelrestauratie

Bij herstel en reinigen van panden ouder dan 50 jaar spreken we van een gevelrestauratie. Restauratie omvat veel meer dan alleen het opnieuw voegen. Bij een gevelrestauratie wordt de totale gevel hersteld, daarnaast is het belangrijk om van te voren de situatie goed in te schatten en in overleg met de opdrachtgever een goed plan van aanpak te maken. Hierbij is het belangrijk om bij het herstel van de gevel gebruik te maken van authentieke bouwmaterialen. De gevel zal na de restauratie de uitstraling zoals die bedoeld is door de ontwerper weer terug hebben. Dit is verplicht als het een beschermd dorps- en/of stadsaangezicht of een monument is.
gevelrestauratie

Muurcoating en vochtbehandeling

Vochtoverlast kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals onder ander door: lekkage van goten, daken of hemelafvoeren, condensvorming op koude gedeelten, optrekkend vocht, regendoorslag of vocht doorlatende muren. Doornatte muren na een flinke regenbui kunnen grote gevolgen hebben. De inwerking van het vocht wordt na verloop van tijd pas zichtbaar wanneer het vocht tot op de binnenzijde van de muur is doorgedrongen. Het ontstaan van schimmels en schade aan de binnenkant van het pand is het gevolg. De gevel experts uit ons netwerk hebben de middelen om dit probleem aan te pakken, in de vorm van coatings en muurbehandelingen.

Schoorsteenrenovatie

Een specialisme dat sommige bedrijven uit ons netwerk beheersen is het bouwen, repareren en renoveren van schoorstenen. Omdat schoorstenen veel te lijden hebben van weersinvloeden, kunnen vaak klachten ontstaan zoals loszittende stenen en voegwerk, dichtslippende kanalen en gescheurd lood. Door deze problemen kunnen er lekkages ontstaan. In het ergste geval kan er tijdens een zware storm veel schade aangericht worden wanneer loszittende stenen naar beneden vallen. Een slechte schoorsteen hoeft per definitie niet in zijn geheel te worden vervangen, maar kan ook vakkundig opgeknapt worden, zoals het vervangen van het lood en de schoorsteen impregneren. Het moge duidelijk zijn dat dit niet het werk is voor een doe-het-zelver. Heeft u twijfels over de situatie omtrent uw schoorsteen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan om de kosten van deze klus in kaart te brengen.
schoorsteenrenovatie

Schilderwerken

Wij verzorgen ook vrijblijvend offertes voor schilderwerk aan uw woning. Dit doen wij met vakbekwame schilders die al jarenlang dit vakwerk uitoefenen. Wij voeren restauratieschilderwerk uit aan of in uw oude pand. Hierbij maken wij gebruik van onze historische, bouwtechnische en stilistische kennis. Het is erg belangrijk dat men goed weet en begrijpt hoe en waarom een pand of een onderdeel van een pand gerestaureerd moet worden. De schilders zullen zich daarom eerst verdiepen in de materie alvorens aan de restauratie te beginnen. Alleen op die manier kunnen zij uw pand weer in de oude staat terugbrengen. Zij maken hierbij uiteraard gebruik van onze kennis op het gebied van specialistische technieken.

Scheur overbruggend verfsysteem

Op geschilderde buitenmuren kunnen zich op den duur kleine en grotere scheurtjes vormen, waardoor de mogelijkheid bestaat van vocht transport tussen het metselwerk en het schilderwerk. Dit kan tot gevolg hebben dat er mossen gaan groeien achter de verflagen. Deze mossen houden het vocht vast en op den duur zal de verflaag gaan onthechten waardoor er kans is op vochtdoorslag. Om deze gevels weer waterdicht te krijgen moeten eerst de oude verflagen worden verwijderd (of daar waar nodig) vervolgens worden de geveldelen “aangestraald” e.e.a. om een goede hechting tussen de oude verflaag en de nieuwe te waarborgen. Daarna wordt er een 1-,2- of 3-laags scheur overbruggend verfsysteem aangebracht. (scheuroverbrugging van 0,1 tot 3 mm)

Polyester reparatietechnieken dak- en gevelelementen

Polyester dak- en gevelelementen (dakkapellen, luifels) zijn vanuit de fabriek in een kleur gespoten. Na verloop van tijd en al naar gelang de locatie (bijv. aan zee) zal deze kleur gaan verkrijten dat houdt in dat de toplaag gaat verpoeieren, met tot gevolg dat allerlei algen en mossen zich gaan hechten aan het oppervlak en dat op den duur lekkage tot gevolg heeft. Behandeling: Zo’n dakkapel wordt eerst handmatig gereinigd. Vervolgens wordt het gehele polyester-oppervlak geschuurd en daar waar nodig gerepareerd met polyesterplamuur of met een glasvezelmat, al naar gelang de maat van de beschadiging. Dan wordt het oppervlak ontvet en afgeschilderd met een 2 componenten Polyurethaan lak. (PU coating)

gevelonderhoud kosten

Vraag eenvoudig offertes aan

Wilt u één van de vele bedrijven uit ons netwerk inschakelen voor gevelonderhoud aan uw woning of bedrijf? Vraag via onze offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven uit uw regio. Na uw offerteaanvraag krijgt u tot maximaal 6 offertes binnen van experts in gevelrenovatie, gevelreiniging of gevelonderhoud. Vergelijk de prijzen en bespaar tot 40% op de kosten van de klus!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op een gevelreiniging!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende gevelreinigers uit uw provincie. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de gevelreiniger die het beste aanbod aanbiedt.