Na een lekkere lange nacht slapen wordt u wakker, wilt naar uw auto lopen en ziet dat er op de gevel graffiti gespoten is. Steeds vaker zijn particulieren met een lege schutting of bakstenen muur de klos. De vandalen die graffiti spuiten denken meestal niet over de gevolgen na en het is aan u om het te verwijderen. De gevel van een huis of bedrijf is het visitekaartje en de eerste indruk die men krijgt. Voor een degelijk bedrijf dat klanten moet trekken met de uitstraling van de voorgevel is graffiti funest. Het verwijderen ervan moet daarom ook zo snel mogelijk gebeuren. Via onze offertedienst kan u een offerteaanvraag doen. Na het invullen van het contactformulier ontvangt u tot 6 prijsoffertes op maat van gevelreinigers uit uw omgeving. Vergelijk de ontvangen offertes en bespaar zo tot wel 40% op de klus. Het aanvragen is gratis en geheel vrijblijvend!
graffiti verwijderen

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Inspecteren van de ondergrond

Een van de eerste dingen die een gevelreiniger doet is het inspecteren van ondergrond. Elke type ondergrond heeft namelijk zijn eigen aanpak nodig. De ondergrond bepaalt deels ook wat de kosten zullen zijn voor het verwijderen van de graffiti.

  • We beginnen met de lastigste ondergrond: hout. Sommige behandelmethodes, en zeker stralen, zijn agressief en kunnen het hout aantasten. Omdat verf soms diep in het hout indringt is het kiezen van de juiste aanpak erg belangrijk. Zeker voor het verwijderen van graffiti op hout adviseren we u een professional in te schakelen. Hij kan met zekerheid bepalen of zandstralen nodig en verstandig is.
  • Beton en steen zijn gelukkig makkelijker behandelbaar. In sommige gevallen, op een klein oppervlak kunt het zelf, met Superstripper. Dit is een verfafbijtpasta die prima werkt om graffiti op een stenen ondergrond te verwijderen. U loopt wel het risico dat de verf verdunt en zich verspreidt over een grote oppervlak op uw gevel, waarmee u verder van huis bent! Daarom adviseren wij ook bij beton en steen een specialist in te schakelen.

Reinigingsmethodes

Graffiti kan op verschillende manieren worden verwijderd. De volgende methodes worden gebruikt: stoomcleanen, reinigen met een reinigingsmiddel en zandstralen. Bij stoomcleanen wordt het water verhit tot wel 150 graden en met hoge druk tegen de bekladde gevel gespoten. De verf lost hierdoor op. Dit is de eenvoudigste manier van graffiti verwijderen maar daardoor helaas niet altijd afdoende. Als duidelijk is dat stoomcleanen niet goed genoeg werkt, bijvoorbeeld als er op uw muur verschillende lagen graffiti over elkaar zijn aangebracht of als de verf niet goed loslaat, wordt een reinigingsmiddel gebruikt. Van te voren wordt de ondergrond bekeken, omdat de gevelreiniger tijdens het graffiti verwijderen uw gevel uiteraard niet willen beschadigen. Zandstralen is de grofste aanpak van gevel reinigen: zand of fijne steentjes worden aan het water toegevoegd en met kracht op de muur gespoten. Een specialist weet hoe hij te werk moet gaan tijdens het stralen om uw gevel niet te laten beschadigen door deze krachtige reinigingsmethode om hardnekkige verf te verwijderen.

Kosten verwijderen graffiti

De kosten voor het verwijderen van graffiti lopen nogal uiteen. Deze zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat u wilt laten reinigen, het type reiniging dat het best daarbij past en het meest effectief is op de aangetaste ondergrond. Daarnaast is het zo dat de ene gevelreiniger voor uw muur een paar euro per vierkante meter meer vraagt dan een andere gevelspecialist. Hier komt het voordeel van onze website naar voren: met één aanvraag ontvangt u >meerdere offertes (maximaal zes) die u meteen naast elkaar kunt leggen. Zo heeft u snel een goed idee wat de kosten kunnen zijn voor het verwijderen van de graffiti van uw gevel.

Reinigingsmethode Indicatie kosten per m²
Stoomcleanen €5,- en €15,-
Reinigingsmiddel €5,- en €15,-
Stralen €10,- en €20,-
Om u alvast een idee te geven wat het professioneel reinigen van uw gevel gaat kosten, hebben we hier wat indicaties voor u genoteerd. Stoomcleanen en het schoonmaken van graffiti met een reinigingsmiddel kost tussen de €5,- en €15,- per vierkante meter. Voor stralen moet u rekening houden met bedragen tussen de €10,- en €20,- per vierkante meter. Zandstralen is dus een stuk duurder, maar door de agressieve aanpak ook effectiever. Soms is dit de enige reinigingsmethode die echt goed werkt. De genoemde gemiddelde prijzen zijn inclusief arbeids- en materiaalkosten, en inclusief btw.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Zelf verf van de muur verwijderen

We noemden het al, u kunt graffiti ook zelf van uw muur proberen te verwijderen. Daarbij geldt wel: hoe eerder, hoe beter. Hoe langer de verf op uw gevel zit, hoe meer die zich gaat hechten. Een andere reden om snel de verf van de muur te verwijderen is dat als degene die de graffiti heeft aangebracht zijn werk nog niet af u hem of haar ontmoedigt door het weg te halen.

Wat zijn de opties?

Op een klein oppervlak werkt reinigen met heet water en een oplosmiddel vaak al prima. Als er meerdere graffiti verflagen over elkaar liggen kunt u het oplosmiddel het beste een tijdje laten intrekken. Gebruik wel minimaal een bril, handschoenen en een mondkapje, liefst ook beschermende kleding.

Werkt uw eigen aanpak niet afdoende of verspreidt de verf zich: twijfel dan niet langer en schakel direct een gevelreiniger in. Via onze offertedienst krijgt u snel inzicht in de prijzen van verschillende bedrijven. De kosten zijn uiteraard wat hoger dan wanneer u het zelf doet, maar onze gevelreinigers zorgen voor een schone gevel zonder deze te beschadigen.

anti graffiti coating

Anti graffiti coating

Uiteraard wilt u uw net gereinigde gevel niet volgende week weer beklad zien. Daarom adviseren wij het aanbrengen van een anti graffiti coating. Mocht uw muur daarna toch weer het slachtoffer zijn van bekladding, dan is verwijderen en reinigen een stuk makkelijker. Doordat de anti graffiti coating op de muur zit zal de gebruikte spuitverf niet meer diep in de stenen van uw muur kunnen indringen. Hierdoor is een agressieve aanpak, zoals zandstralen niet meer nodig. De graffitikunstenaar bedenkt zich vast nog een keer als zijn met veel tijd aangebrachte kunstwerk een dag later al weer weg is. Hij slaat uw muur voortaan over en zoekt er eentje uit waarvan de eigenaar nog niet zo slim is geweest anti graffiti coating te gebruiken.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op een gevelreiniging!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende gevelreinigers uit uw provincie. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de gevelreiniger die het beste aanbod aanbiedt.