Zoekt u een gevelreiniging expert in Leeuwarden? Dan bent u op de juiste pagina beland! De gevel van een woning, kantoorpand of winkel is erg bepalend voor de uitstraling van het pand. Wanneer deze is aangetast door wind, weer, roet of vandalen is het zaak om de gevel te herstellen door een reiniging, renovatie of impregnatie van de gevel. Benieuwd naar de prijzen?

Start de gratis offerteaanvraag

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan bij gevelreinigers uit Leeuwarden en omgeving. Vergelijk het aanbod en bespaar op de kosten van gevelreiniging!

gevelreiniging Leeuwarden

Binnen 2 minuten tot 40% besparen op de kosten van gevelreiniging?

Door het vergelijken van de ontvangen offertes kan u tot wel 40% besparen op het reinigen van uw gevel! De offerteaanvraag kost u slechts enkele minuten van uw tijd, u zit nergens aan vast en het is volkomen vrijblijvend, ideaal dus!

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Overzicht van onze informatie:

Waarom een gevelreiniger inschakelen?

Gevelreiniging is niet eenvoudig. Scheuren opvullen, kapotte stenen vervangen, muren impregneren om ze te beschermen tegen weersomstandigheden en vuil: het is cruciaal om de waarde van het pand te behouden, maar in de praktijk toch echt specialistenwerk. Ook wanneer er nog geen scheuren aanwezig zijn maar de gevel vooral vuil begint op te hopen, is het aangeraden om de gevel te reinigen. De buitenmuur is nu eenmaal het uithangbord van het pand en kan nefast zijn voor de uitstraling van uw gebouw te Leeuwarden.

Hoe gaat een gevelreiniger te werk?

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat gevelreiniging veel meer is dan het schoonmaken van de gevel en het herstellen van het voegwerk. Een gevelreiniger zal steeds trachten om de gevel in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Hierbij komen heel wat restauratietechnieken te pas die bovendien ook de ondergrond niet mogen aantasten. Meestal start de gevelreiniger met een bezoek bij het pand te Leeuwarden. Hier maakt hij een inventaris op van de staat van de gevel en de stappen die noodzakelijk zijn om de muur schoon te maken. Het resultaat hiervan zal hij als advies meegeven, waarna de gevelreiniger uiteindelijk ook effectief aan de slag kan. Van chemisch behandelen tot stralen, stoomreinigen, hydrofoberen van metsel- en voegwerk, zandstralen, impregneren, het verwijderen van graffiti en het herstellen van de voegen: alles verloopt in samenspraak met uw lokale gevelreinigingsbedrijf te Leeuwarden.
gevelreiniger Leeuwarden

Gevelreiniging kosten

Meestal staren klanten enkel naar de prijs en de kosten van een gevelreiniging. Gevelreinigers te Leeuwarden hebben inderdaad nogal eens de spijtige gewoonte om weinig transparant hun totale prijs aan te geven. Uit onderzoek blijkt echter dat de totale prijs van een gevelreiniging te Leeuwarden vaak terug te brengen valt tot drie grote kosten: voorrijkosten (3%), de prijs van het materiaal (31%) en de arbeid (66%). Met andere woorden: voor iedere euro van de prijs, gaat er bijna 1/3de naar de kostprijs van het materiaal.

Type gevelreiniging Omschrijving Prijs per m²*
Zandstralen Voor donker gekleurde bakstenen €12,-
Zandstralen Voor licht gekleurde bakstenen €17,-
Vochtstralen Water + zand/glasparel/kalk voor zachtere gevels €15,-
Nevelstralen Indirecte straal, uitstekend voor monumenten €18,-
Chemisch reinigen Water + reinigingsmiddel + afvoeren water €19,-
Stoomreinigen met hogedruk Gebruik van koudwater €7,-
Stoomreinigen met hogedruk Gebruik van warmwater €8,-
Impregneren Impregneren van de gevel vanaf €8,-
(*) – bovenstaande prijzen zijn richtprijzen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ze zijn geschat inclusief de BTW, reiskosten- en materiaalkosten. Vraag voor een exacte prijsindicatie vrijblijvend offertes aan.

Uiteraard zal ook de gekozen manier van gevelreiniging een rol spelen. Over het algemeen is een chemische behandeling bijvoorbeeld de duurste manier van gevelreiniging, terwijl de prijs voor stoomreinigen dan weer het laagst is. De prijs bij het stralen van de muur is dan ook weer afhankelijk van de gehanteerde methode: de prijs van vochtstralen is te Leeuwarden merkwaardig minder dan bij nevelstralen, terwijl de prijs voor het zandstralen hier dan weer middenin lijkt te bengelen. Weet dat de prijs voor het impregneren van een muur te Leeuwarden lager ligt dan de prijs van de gevelreiniging zelf, waardoor zo’n preventieve behandeling vaak extra voordelig blijkt te zijn.

gevelvervuiling Leeuwarden

Wat voor soorten gevelvervuiling zijn er?

Gevelvervuiling heeft verschillende oorzaken, maar wordt meestal veroorzaakt door luchtvervuiling en schimmelvorming. Graffiti, gemorste stoffen en opgeloste bouwmaterialen (vaak in de vorm van een witte cementsluier op de gevelsteen) kunnen ook een oorzaken zijn voor gevelvervuiling. Door de zon, wind, regen en veroudering van bouwmaterialen zal een gevel verweren. Verwering is geen vervuiling maar kan gevelvervuiling wel extra benadrukken. Het proces van vervuiling vind doorgaans langzaam plaats waardoor deze meestal pas na jaren zichtbaar is. Meer weten over gevelvervuiling? In [dit artikel] gaan we er dieper op in.

Graffiti

Gevelvervuiling door graffiti heeft altijd een externe oorzaak. Straatkunstenaars of vandalen gebruiken verf, inkt of ander materiaal om een tekening of tekst op een buitenmuur te schrijven. Het gevaar is deze stoffen in de gevel trekken waardoor het moeilijk is om het schoon te krijgen door middel van gevelreiniging. Het aanbrengen van een beschermende laag is een veel voorkomende preventieve behandeling.

Roet

Roet bestaat uit microscopisch kleine lossen deeltjes die op de buitenmuur neerslaan. De muur zal hierdoor vervuilen. De mate van vervuiling is erg afhankelijk van de plaats waar de gevel zich bevind. Aan een drukke straat is veel meer roetuitslag dan in een buitengebied. Factoren als wind en regen en de manier waarop ze een gevel bereiken zijn hierbij ook van invloed.

Mossen en klimop

Mossen en klimop tasten de buitenmuur op een directe manier aan. Ze groeien in of op de buitenmuur waardoor vuil zich gaat inkapselen en de gevel zal beschadigen. Behalve het verwijderen van de mossen is het vaak nodig om de oorzaak aan te pakken omdat er een goede voedingsbodem blijkt te zijn waarop de mossen kunnen groeien.

Stof en zand

Stof en zand komen vanuit de natuur voor in de buitenlucht. De mate van luchtvervuiling is bepalend voor de concentratie van deze stoffen. Stof en zand is vrij eenvoudig te verwijderen omdat het niet goed hecht tegen een buitenmuur. Het is vaak niet nodig om een gevelreiniger in te huren om het probleem op te lossen.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Schimmels

Schimmels zijn vaak het gevolg van de aanwezigheid van algen. Ze stoten stoffen uit waardoor schimmels gaan groeien. Ze tasten de gevel aan, waardoor de buitenmuur negatief beïnvloed zal worden. Zonder gevelreiniging zal het de gevel een lelijke uitstraling geven.

Vogelpoep

Vogelpoep bevat zuren waardoor het gevelmateriaal wordt aangetast. Hierdoor zal ander vuil sneller hechten waardoor de vervuiling sneller zal plaatsvinden. Het aanbrengen ven een beschermende zuurbestendige coating zal het risico op gevelvervuiling wegnemen.

Vocht

Vocht is een veelvoorkomend probleem bij gevelvervuiling. Zowel doorslaand vocht als optrekkend vocht moeten altijd worden behandeld om aantasting van de gevel te voorkomen. Dit kan door technische oorzaak in de constructie te verbeteren of door de muur te impregneren waardoor het vocht niet binnen kan dringen. Door het invullen van het contactformulier ontvangt u snel maximaal zes offertes om thuis rustig door te nemen.

Muuruitslag

Muuruitslag is vaak al snel zichtbaar bij nieuwe woningen. De oorzaak ligt in kalkvervuiling of zoutuitbloei. Kalk en zout komen voor in bakstenen en cement. Als deze stoffen niet goed drogen, bijvoorbeeld door een regenbui en zich niet goed binden dan treden ze langzaam maar zeker naar buiten, met witte muuruitslag tot gevolg. Een gevelreiniger verwijderd zoutaanslag met een grote hoeveelheid water en kalkuitslag door chemisch reinigen of nat te stralen.

Welke reinigingsmethode voor welke gevelvervuiling?

Afhankelijk van het soort gevelvervuiling zal de gevelreiniger een reinigingstechniek moeten toepassen. Op basis van de drie meest voorkomende reinigingstechnieken maken we een onderverdeling van de diverse soorten vervuiling die we bij een muur te Leeuwarden aan kunnen treffen.

Gevelreiniging via stoomcleanen:

 • Vervuiling van MBI betonsteen;
 • Verwijderen van mossen en algen bij een geschilderde gevel;
 • Klassiek verwijderen van algen op een buitenmuur;
 • Preventieve behandeling en schoonmaken van damwand beplating;
 • Impregneren en reinigen van kalkbreuksteen;
 • Het schoonmaken van een rode bakstenen buitenmuur, eventueel gevolgd door het impregneren van de gevel;
 • Reinigen van het stucwerk, eventueel gevolgd door het impregneren van de gevel;

Gevelreiniging via chemisch reinigen:

 • Reinigen van zwarte aanslag in de buurt van schoorstenen;
 • Reinigen van zwarte aanslag bij westgevels;
 • Schoonmaken van kalkaanslag, salpeter en zoutuitbloei op de buitenmuur;

Gevelreiniging via zandstralen:

 • Reinigen van vergrauwde gele bakstenen;
 • Reinigen van lichte gele stenen op de buitenmuur;
 • Verwijderen van graffiti of hevige aanslag;
 • Schoonmaken van een gele bakstenen muur met grijze uitslag.

Graffiti verwijderen

Het verwijderen van graffiti te Leeuwarden is niet eenvoudig. Bovendien is het belangrijk dat we bij het verwijderen van graffiti voldoende aandacht hebben voor de ondergrond van de buitenmuur. Meestal blijven de mogelijkheden beperkt tot het voorzichtig zandstralen op lage druk en het chemisch reinigen op hoge druk. Indien het gaat om een buitenmuur op basis van cement, kan de graffiti soms zo diep in de ondergrond gedrongen zijn dat de beschadiging permanent zal zijn. In dat geval kan gekozen worden om de graffiti niet te verwijderen maar een extra kleurstoflaag aan te brengen die dezelfde eigenschappen heeft als de met graffiti vervuilde ondergrond.
graffiti verwijderen Leeuwarden
Opgelet: het schoonmaken van een met graffiti vervuilde muur is echt specialistenwerk en is steeds afhankelijk van de schade en de ondergrond. Ga daarom niet zomaar zelf verfspuiterij zandstralen, maar neem contact op met een ervaren gevelreiniger te Leeuwarden.

Reinigingstechnieken

Er bestaan diverse technieken om aan gevelreiniging te doen. Bij de classificatie van de diverse soorten gevelvervuiling hadden we het reeds over het stoomreinigen, het chemisch reinigen en het zandstralen van de buitenmuur. Natuurlijk is gevelreiniging ook veel meer dan enkel dat. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook andere manieren om de muur te stralen en kunnen we deze ook vocht- en nevelstralen.

Stralen

Het stralen van de gevel is een erg agressieve manier om de gevel te reinigen. Hierbij zal de gevelreiniger een straalmiddel (in combinatie met water) aan een hoge druk tegen de muur aanspuiten. Er bestaan verschillende manieren om de gevel te stralen: zandstralen, vochtstralen en nevelstralen zijn de meest voorkomende manieren. Het is vooral zandstralen dat wij als erg agressief voor de buitenmuur catalogeren. Opgelet: voor het zandstralen van een muur in Leeuwarden is waarschijnlijk een vergunning nodig. Vraag dit na bij uw gemeente.
zandstralen Leeuwarden

Zandstralen

Stralen met lucht en de toevoeging van zand is tegenwoordig verboden in Nederland. De term is onder de mensen nog zo veel gebruikt dat er soms wat verwarring ontstaat over wat het precies is. Vaak bedoeld men vochtstralen in plaats van zandstralen.

Vochtstralen

De reinigingsmethode die vaak door gevelreinigingsbedrijven wordt gebruikt voor muren met een redelijk tot zware vervuiling heet vochtstralen. Vochtstralen is een techniek waarbij water en lucht tezamen met een straalmiddel gemengd wordt en onder lage druk tegen de gevel gespoten wordt. Het voordeel van deze gevelreiniging techniek is de mindere belasting van het milieu als we deze reinigingstechniek vergelijken met chemisch reinigen. Het afvalwater wordt door de gevelreiniger opgevangen en op de juiste wijze afgevoerd. Het straalmiddel dat voor vochtstralen gebruikt wordt is divers: o.a. kalk, olivinezand, glasparels en garnet. Mede dankzij de lage druk, maar door het water, kan de gevelreiniging expert een zachte steensoort of ondergrond goed reinigen. Deze reinigingstechniek wordt in Leeuwarden vaak ingezet voor gele baksteen, MBI-gevelstenen, graffiti, aanslag wit of grijs van kleur en als de gevel erg vervuild is.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Nevelstralen

Voordat u uw gevel in Leeuwarden laat reinigen is het van belang om enkele dingen te weten. Zo is de gevelsteen, ook wel ondergrond, de leeftijd van de gevel en het type voeg erg belangrijk. Deze bepalen wat voor gevelreiniging er toegepast kan worden op de muur. Voor historische, oudere gebouwen en monumenten wordt door een gevelreiniger veelal gekozen voor het nevelstralen van de muur. Nevelstralen wordt ook wel torbostralen genoemd. Bij de nevelstraaltechniek kan men de nevelhoeveelheid, de straalhardheid en het straalmiddel flexibel instellen zodat men de juiste sterkten kan instellen voor de ondergrond. Deze techniek is toepasbaar op bijna alle soorten gevels in Leeuwarden, o.a. beton, hout, staal, natuursteen, baksteen, pleisterwerk en zelfs kunststof.

De nevelstraaltechniek: hoe werkt het?

Het is dus belangrijk dat de gevelsteen zo veel mogelijk bespaard wordt tijdens de gevelreiniging. Nadat de gevelreiniger de juiste sterkte heeft ingesteld kan er een begin worden gemaakt met het nevelstralen. De gevelreiniging expert zal het straalmiddel op de ondergrond spuiten. Dit gebeurd met een draaiend spuitmond waardoor het straalmiddel over de gevel glijdt. Hierdoor wordt de ondergrond bespaard en tegelijkertijd de vervuiling aangepakt. Afhankelijk van de gevel wordt er een droge of natte straaltechniek gebruikt. Hout en natuursteen zijn twee voorbeelden waarbij het torbostralen met de droge nevelstraaltechniek erg effectief is gebleken. Bij het nevelstralen middels de hydropneumatische (natte) nevelstraaltechniek wordt een minimaal waterverbruik gegarandeerd. Daarnaast moet er altijd rekening worden gehouden met het correct afvoeren van het water voor het behoud van het milieu.

nevelstralen Leeuwarden

Voor- en nadelen

Voordelen:
 • Minimaal waterverbruik
 • Is toepasbaar op bijna elke ondergrond
 • Chemische middelen kunnen worden toegevoegd
 • Muurverf en graffiti kan verwijderd worden
 • Er kan zeer precies gewerkt worden
 • Weinig stof in vergelijking met andere straaltechnieken
Nadelen:
 • Het is minder effectief op een ondergrond die glad is
 • Aangezien er zeer precies gewerkt kan worden is deze techniek niet zo krachtig als bijvoorbeeld het zandstralen
 • Torbostralen is prijziger ten opzichte van andere technieken

De kosten van het nevelstralen

Doordat er gebruik wordt gemaakt van specialistische apparatuur is het nevelstralen duurder dan andere technieken. Gemiddeld wordt er door een gevelreiniger €18,- per m² gerekend. Als u dus een gevel van 60m² in Leeuwarden hebt dan zijn de kosten voor het nevelstralen: €1.080,-. Het is altijd verstandig om te kijken of een gevelreiniging expert uit Leeuwarden werkt volgens de ISO 9001 normering. Een bedrijf dat hier bij aangesloten is hanteert en garandeert een hoge kwaliteit van werken. Daarnaast bent u een dief van uw eigen portemonnee als u niet de prijzen van meerdere bedrijven uit Leeuwarden vergelijkt. Het vergelijken van prijsoffertes kan tot wel 40% op de klus besparen. Vraag bij ons vandaag nog tot wel 6 offertes aan van bedrijven uit uw regio!

Chemisch reinigen

Bij chemische gevelreiniging zal de gevelreiniger de gevel en voegen voorzien van een kunstmatige substantie. Deze substantie moet vuil op de buitenmuur en het voegwerk oplossen, waarna de muur en de voegen worden afgespoeld met water. Aangezien dit product schade kan berokkenen aan het milieu, wordt het afvalwater mooi opgevangen en gerecycled. Vooral bij zwarte aanslag en kalkaanslag op muren en in de voegen, is dit type gevelonderhoud aangewezen.
chemisch reinigen gevel

Gevel reinigen met stoom

Bij aanslag door mos, algen of klimop, zal men meestal stoomreinigen. Bij het stoomreinigen wordt water tot 150 graden Celcius verhit en wordt de stoom aan grote druk tegen de vervuilde buitenmuur gespoten. Aangezien er geen chemische bestanddelen worden gebruikt, kan men na het stoomreinigen gewoon het water laten wegvloeien, ook te Leeuwarden. Stoomreinigen is de minst indringende vorm van reinigen en is de minst vervuilende soort gevelreiniging.
gevel stoomreinigen Leeuwarden

Gevel laserreiniging

Een vrij nieuwe techniek binnen gevelreiniging is de zogenaamde laserbehandeling. In het geval van zo’n laserbehandeling worden laserstralen gebruikt om vervuiling te smelten en te verwijderen. Deze vorm van gevelreiniging is enkel geschikt voor het reinigen van gevels met een lichte kleur, alhoewel het ook voor donkere stenen kan gebruikt worden indien deze laatsten vrij zijn van metaalpigmenten. Na een eerste inspectieronde zal de gevelreiniger te Leeuwarden al snel kunnen beoordelen welke techniek het best kan gebruikt worden om het reinigen van de gevel en de langdurige gevelonderhoud het best te bekomen.

Vrijblijvend tot maximaal 6 gevelreiniger offertes vergelijken.

Gevel impregneren

Na het schoonmaken van de buitenmuur, kan het noodzakelijk zijn om de muur verder ook preventief te beschermen. Op deze manier zal een toekomstig gevelonderhoud zich minder snel opdringen. Het impregneren van de gevelmuur is een eenvoudige manier en bovendien zijn er ook weinig kosten aan verbonden. Door de muur preventief te behandelen blijft deze langer droog en zal hij minder snel vochtig worden. Vooral bij poreuze gevelmaterialen blijkt het impregneren ervan noodzakelijk te zijn. Door de gevelmuur te impregneren wordt een beschermende en vuilafstotende laag toegevoegd die langdurig zijn nut zal bewijzen. Na het impregneren van de muur zal onder andere de schadelijke werking van algen en mossen tot het minimale beperkt worden.

Anti-graffiti coating aanbrengen

In buurten met overlast te Leeuwarden, wordt het impregneren eveneens toegepast ter preventie van graffiti, aangezien het aanbrengen van muurkladderij veel minder goed werkt na het impregneren van de buitenmuur. Samengevat: na het preventief behandelen van een muur krijgt deze een langere levensduur en zal er minder snel een nieuw gevelonderhoud moeten volgen.

Manieren om een gevel te impregneren

Er bestaan diverse methoden om een gevelmuur te impregneren. Welke methode het best aangewezen is, hangt af van het type preventieve gevelreiniging. Het lokale gevelreinigingsbedrijf te Leeuwarden zal u desgewenst informeren.

Hydrofoberen

Een van de meest gebruikte methoden is het hydrofoberen van de gevel. Bij het hydrofoberen van de muur en het voegwerk, wordt een waterafstotend product aangebracht die in de ondergrond zal trekken. Dit zorgt ervoor dat de muur en de voegen een langere levensduur krijgen, de isolatiewaarde verhoogt en de kosten op lange termijn dalen.

Bij het hydrofoberen van de gevelmuur en de voegen zal men eerst het geheel grondig reinigen. Nadien zal men de muur en het voegwerk hydrofoberen door een speciaal middel aan te brengen. Weet dat dit echt specialistenwerk is: bij hydrofoberen wordt het middel, de hoeveelheid en de aanbrengmethode aangepast in functie van de ondergrond. Foutief hydrofoberen brengt bijna altijd schade toe aan de muur en het voegwerk. Ga dan ook niet zelf aan het klussen, maar neem contact op met een gevelreinigingsbedrijf uit Leeuwarden.
hydrofoberen Leeuwarden

Voegwerken

Het voegwerk is een van de cruciale elementen bij gevelreiniging. Tijdens de reinigingsbeurt komen immers vaak allerhande gebreken aan het licht die eerst niet zichtbaar waren. Beschadigde of gebarsten voegen, zijn een van de meest frequente voorbeelden. In dat geval zal men de voegen vaak verwijderen en vervangen, om een optimale stabiliteit opnieuw te garanderen. Gaat het niet om beschadigingen? Dan is het voegwerk meestal een van de eerste vervuilde onderdelen van de muur. Vooral algen en mossen lijken er zich graag te nestelen. Het reinigen van de voegen is soms heel detaillistisch werk, maar ook dit neemt de gevelreiniger graag op in zijn offerte.

Meest voorkomende gevelproblemen

Wanneer u een huis koopt of wanneer u een lange periode geen gevelonderhoud heeft (laten) uitvoeren aan uw gevel in Leeuwarden dan kunnen er verschillende problemen ontstaan. Mos, algen, klimop, vorstschade en donkere vlekken zorgen ervoor dat uw gevel er niet mooi uitziet.

Vochtproblemen

Missen er bijvoorbeeld gedeeltes van de gevelsteen na een strenge winter? Dan waren uw stenen waarschijnlijk poreus en zijn deze geknapt. Ook het voegwerk kan aangetast worden door vorstschade. Door de bevriezing ontstaan er kleine scheurtjes in de voegen of de baksteen. Na verloop van tijd komt hier weer water in, wat weer bevriest, uitzet en de scheur groter maakt. Uiteindelijk knapt de steen of de voeg en is uw gevel aangetast. Dit kan eenvoudig voorkomen worden, bescherm uw gevel door deze te laten impregneren. Heeft u geen last van lekkage, maar zijn er wel donkere vlekken te zien op de gevel? Een mogelijke oorzaak kan zijn doorslaand vocht, ook dit probleem is goed op te lossen door het hybrofoberen van de buitenmuur.

Mos, algen en klimop

Naast vocht zijn mos, algen en klimop veelvoorkomende problemen op Nederlandse gevels. Algen en mos, in het bijzonder korstmos, zorgen ervoor dat de buitenmuur er verweerd en verwaarloosd uitziet. Bovendien wordt de waterhuishouding van de gevelsteen ontregeld wanneer er mos, klimop of algen op groeien. Klimop kan er mooi uitzien op een woning, maar de plant onttrekt erg veel water aan de muur. De wortels van klimop blijven achter wanneer de plant niet in groei is waardoor de gevel er niet meer mooi uitziet. Gelukkig kan een gevelreiniger uit Leeuwarden de muur relatief eenvoudig verwijderen door te stoomcleanen. Het verwijderen van mossen en algen gebeurd op dezelfde wijze. Het is verstandig om nadien de muur te impregneren om de muur te beschermen.

gevelreinigingsbedrijf Leeuwarden

Geld besparen door offertes vergelijken

Zoekt u een goedkope gevelreiniger in Leeuwarden die uw gevel kan reinigen, impregneren of renoveren? Of wilt u graag de prijs per m² van diverse gevelreiniging bedrijven uit uw regio vergelijken? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via onze offertepagina. U ontvangt maximaal 6 offertes welke u vrijblijvend naast elkaar neer kan leggen om de prijzen te vergelijken. Kies voor de gevelreiniging specialist uit Leeuwarden met de beste papieren, de aantrekkelijkste prijs of de beste voorwaarden. U heeft zelf de keuze!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op een gevelreiniging!

Vraag kosteloos en vrijblijvend tot maximaal 6 offertes aan van verschillende gevelreinigers uit uw provincie. Na de aanvraag ontvangt u snel meerdere offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en kies voor de gevelreiniger die het beste aanbod aanbiedt.

Plaatsen in de gemeente Leeuwarden

Leeuwarden, Goutum, Hempens, Huizum, Lekkum, Swichum, Wirdum en Wytgaard, Eagum, Friens, Grou, Idaerd, Jirnsum, Reduzum, Warstiens, Warten en Wergea, Alde Leie (grotendeels), Britsum, Feinsum, Hijum, Jelsum en Koarnjum, Stiens, Baard, Bears, Easterlittens, Hilaard, Húns, Jellum, Jorwert, Leons, Mantgum en Weidum

Werkzaam in:

Informatie omtrent gevelreiniging

gevelreiniging prijzen - Wet- en regelgeving gevelreiniging
- Factsheet vergunning gevelreiniging
- Historische gevels reinigen
- Uitvoeringsrichtlijn voor gevelreiniging
- Gebouwschil Nederland is ondernemersorganisatie voor o.a. de gevelbranche.

Laatste offerteaanvragen:

 • Klimop verwijderen gevel – Almere
 • Hydrofoberen buitenmuur – Rotterdam
 • Mos verwijderen stoomreinigen – Utrecht
 • Muurverf verwijderen nevelstralen – Eindhoven
 • Reinigen vergrauwde gevel – Leeuwarden
 • Zandstralen gevel woning – Leiden